Sporter

nettsidebilde_xcreeknettsidebilde_xcreek

Hvor
Bygdelva, Hellesylt

Når
22. April 2017

Tekst av
Isabel Jacobsen Haugjord
Hilde Tunge

En skikkelig kickstart på padlesesongen!

Padlekonkurransen XCreek sørger for mye action også på vann under X2 Festivalen. Dette er en utforkonkurranse hvor det handler om å komme seg gjennom hele elveløpet og være raskest til målstreken. Padlerne må komme seg gjennom bølger, sklier og fosser, helst uten å velte. Deltakerne padler enkeltvis ned elva to ganger, og den med best tid sammenlagt vinner XCreek, samt den første delen av Norwegian Whitewater Cup.

Konkurransen tiltrekker seg årlig mange dyktige padlere fra både inn- og utland, og fungerer som en skikkelig kickstart på padlesesongen. Dette er også en publikumsvennlig sport hvor du lett kan komme tett innpå padlerne mens de raser mot mållinja. Hele konkurransestrekket kan sees fra bilveien, noe som gjør det ekstra lett å være publikum. Konkurransen er delt inn i egne herre- og kvinneklasser.

XCreek → X2 Festivalen 2015

Konkurransen vil holdes i Bygdelva i Hellesylt, hvor det er utfordrende og gode forhold. Bygdaelva ligger langs fylkesvei 80, så ta av mot Hellesylt sentrum og fortsett på Fv. 80 oppover dalen til du ser padlerne og tilskuerne ved veien. Vis hensyn og ikke parker langs veien, parkeringsvaktene vil vise deg til rett plass. Som publikum har du også gode muligheter til å bevege deg lengre inn i dalen (ca. 5 minutter kjøring) og se de spektakulære XAir-konkurransene XBase, fallskjermhopp og speedflying som avholdes der.

Påkrevd sikkerhetsutstyr er hjelm, vest og kasteline. For publikum er kubjeller, horn og fløyter et must - her er det lov å lage lyd!