Sporter

nettsidebilde_xwavenettsidebilde_xwave

Hvor
Flø / Ervik

Når
20. April 2017

Tekst av
Hedvig Heitmann

Saltvann. Bølger. Stemning. Sunnmøre gir deg waves og vann, så dra med deg surfebrettet og vis oss hva du kan.

Pakk med våtdrakten og bli med og nyt bølgene i flott natur. Vi kan by på både høyre- og venstrebølger, beachbreaks, pointbreaks og en laidback stemming. Location bestemmes ut i fra værforhold, men mulige strender er Flø og Ervik, begge kun en kjøretur unna Volda. Konkurransedagen er 20. april, med 21.– 22. april som back-up dager.

Konkurransen kommer til å vare hele dagen, men startskuddet for kvalikken er kl. 10. Semifinalen blir kl. 14 og finalen ca. kl. 15!

Vi anbefaler både deltakere og publikum til å følge med på XWave eventet på Facebook for å få med seg alle oppdaterte beskjeder. Det kan være at konkurransen blir flyttet, slik at deltakerne får surfet de beste bølgene.

XWave → X2 Festivalen 2015

XWave blir det andre stoppet i Norgecupen i bølgesurfing, og følger derfor Norgescupen sine regler. Hvert heat vil bestå av 2-4 personer som konkurrerer i 20 minutter. Surferen med den beste scoren vil dermed avansere til neste runde. Surfeforbundet har ansvar for dømminga.

XWave er åpen for alle surfere. Vi har to klasser; herre shortboard (18+) og kvinne shortboard (18+). Junior klasse blir etablert dersom flere enn tre juniorer melder seg på. Påmeldingskontigenten er på 200 kr.

NB! Alle som registrerer seg til enten XWave eller TrippelX vil få en «Final Call» tre dager i forkant. Da bestemmer vi location for XWave.