Sporter

Frivillig FAQ

Frivilligsjef
Elisabet Stalheim Pedersen
+47 924 61 439

Områdesjef
Sondre Langenes
+47 985 49 990

X2 Festivalen er fullstendig avhengig av ivrige frivillige. Hele festivalen blir drevet på dugnad!

Som frivillig får du mange nye bekjentskap, unike opplevelser og en flott frivillig-tskjorte. Bidra til at årets X2 Festival blir den beste noen gang! Avhengig av hvor mye du jobber får du rabatt på festivalpass, gratis dagspass eller gratis festivalpass.

Vi trenger frivillige til både aktiviteter langt til fjells, i fjøresteinene, til å akkreditere deltakere, selge forfriskninger, plukke glass, dekor, bar, vakthold, sikkerhet og mye mer.

Scroll nedover for detaljert informasjon om hver post.

[unex_ce_button id="content_htup1ab0d,column_content_zwzrygcue" button_text_color="#0000ff" button_font="regular" button_font_size="26px" button_width="auto" button_alignment="left" button_text_spacing="0px" button_bg_color="#ffffff" button_padding="10px 30px 10px 30px" button_border_width="1px" button_border_color="#0000ff" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="0px" button_bg_hover_color="#0000ff" button_border_hover_color="#0000ff" button_link="https://www.facebook.com/elisabet.frivilligansvarlig?fref=ts" button_link_type="url" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]Registrer deg her[/ce_button]

Hvor
Klepp, Volda

Når
TBA

Grenansvarlig
Espen Eliassen
+47 940 01 647

XBoard er den første delen av Norgescupen for Downhill Skateboarding. I konkurransen vil det være freerides hvor utøverne gjør seg kjent med løypa, timetrials hvor beste tid gjelder, og heats hvor gruppene med beste tid fra timetrials-runden konkurrerer om finaleplass.

XBoard trenger frivillige som kan være sikkerhetsvakter, tidtakere/sekretariat og frivillige til å stå i basecamp/kiosk. Konkurransen blir holdt på Klepp og nedover mot Samfunnshuset i Volda. Som frivillig får du oppleve sporten på nært hold, da de frivillige vil stå langs hele løypen. 

Sikkerhetsvakter
Oppgavene til sikkerhetsvaktene vil variere ut ifra hvor en står i løypen.

Noen av de frivillige vil få i oppgave å være flaggvakter. Flaggvaktene vil bli plassert i svingene nedover løypen, hvor hovedoppgaven er å se til at alle utøverne kommer seg igjennom svingene. Dersom en eller flere utøvere «tryner», er det flaggvakten sin oppgave å vise tegn, slik at utøverne som kommer etter er obs på at det kan være en deltaker som ligger i veien.

Noen får i oppgave å være slusevakter. Slusevaktenes hovedoppgave er å passe på at kjøretøy ikke kjører ut i banen når det er deltagere i løypen. Når slusevaktene får beskjed fra sikkerhetsansvarlig om å åpne for trafikk, er det slusevaktene sitt ansvar å åpne «slusene», slik at kjøretøy kan kjøre i løypen.

Vi trenger også noen veivakter. Oppgaven her blir å passe på at folk ikke går i løypa under konkurransen, eller krysser veien når deltakerne er i nærheten.

Tidtakere/sekretariat
Oppgaven her blir å ta tiden på hver enkelt utøver under timetrials. Dette er en svært viktig oppgave, der en må holde hodet på plass og følge godt med på sambandet, som kommuniserer med sikkerhetsansvarlig på toppen av løypa. Når timetrials er ferdig, skal de frivillige føre opp hvem som går videre i konkurransen til heats.

Basecamp/kiosk
Basecamp vil være i målområdet. Her trenger en frivillige til å stå i basecamp/kiosk. Hovedoppgaven vil være å selge kioskvarer, samt bistå grenansvarlig dersom det trengs. Her blir det god stemning med både DJ og speaker!

Hvor
Ørsta Skisenter

Når
TBA

Grenansvarlig
Sigbjørn Melvær
+47 970 46 146

Frikjøringskonkurransen består av gode utøvere både på ski og snowboard. Som både frivillig og publikum, er dette en actionfylt opplevelse å få med seg. Hvis forhold og vær er med oss under konkurransedagen, vil konkurransen avvikles ved Trollbotn, Ørsta Skisenter.

XFree trenger en del frivillige, både til registrering/påmelding, startere, stavplukkere, til opprigg/nedrigg av basecamp, og til å stå i basecamp.

Påmelding/registrering
Påmelding/registrering av utøvere vil skje tidlig på dagen, i god tid før konkurransen starter. Registreringen vil skje sammen med Randonee. Påmeldingen vil foregå ved Ørsta Skisenter.

Starter
Som starter må en komme seg på toppen av løypa. Oppgaven der er å sende ut utøverne. De frivillige starterne må være fjellvandte, ha riktig utstyr, og være forberedt på å komme seg opp på toppen av egen maskin.

Stavplukkere
Disse frivillige skal stå på toppen av fjellet ved starten av løypen, og skal være disponible til å ta seg ned løypen for å plukke opp staver. De må være fjellvandte og ha skiutstyr.

Basecamp
De frivillige som skal stå i Basecamp vil ha hovedansvar for matsal, samt bistå grenleder med det som måtte trengs. Basecamp blir sammen med Randonee.

Hvor
Ørsta Skisenter

Når
TBA

Grenansvarlig
Eli Anne Bakkane Løksa
+47 992 37 980

Randonee er X2 Festivalens desidert mest fysisk krevende konkurranse. Her skal utøverne bestige to fjelltopper med innlagte tekniske elementer. De to fjellene som skal bestiges er Verahaldet og Blåtinden.

Randonee vil gå samme dag som XFree, og basecamp blir sammen med XFree. På denne sportsgrenen trenger en frivillige til påmelding/registrering, tidtakere, frivillige til å stå i basecamp, samt rundingsvakter.

​—

Påmelding/registrering
Påmelding/registrering av utøvere vil skje tidlig på dagen, i god tid før konkurransen starter. Registreringa vil skje sammen med XFree, og påmeldinga vil foregå ved Ørsta Skisenter.

Rundingsvakter
De frivillige må være fjellvandte, og ha riktig utstyr for å ta seg opp på en fjelltopp. Rundingsvaktenes oppgaver blir å se til at alle utøverne går rett, og at de kommer seg rundt vaktene som sitter på toppene. Disse må møte opp i god tid, og komme seg opp på toppene før konkurransen starter.

Tidtakere
Hovedoppgaven her blir å ta tiden på alle utøverne. De frivillige vil sitte ved basecamp Trollbotn.

Basecamp/kiosk
De frivillige som skal stå i basecamp vil ha hovedansvar for matsal, samt bistå grenleder med det som måtte trenges. Basecamp blir sammen med XFree.

Hvor
Volda Skatepark
evt. Møre Skatehall

Når
TBA

Grenansvarlig
Magnus Mongstad
+47 406 04 066

XSkate går av rampen i Volda Skatepark, men om det skulle bli dårlig vær flyttes konkurransen inn i den splitter nye skatehallen i Ørsta. Denne konkurransen er svært publikumsvennlig, og de frivillige vil få med seg hele konkurransen på nært hold.

XSkate trenger frivillige til å stå i basecamp/kiosk, samt medhjelpere.

Medhjelpere
De frivillige skal bistå grenansvarlig med det han måtte trenge hjelp til. Medhjelperne skal også stå for påmelding/registrering og være med på opprigg og neddrigg av diverse utstyr.

Basecamp
Hovedoppgaven til de i basecamp vil bli å stå for matsal. De frivillige skal også bistå grenansvarlig dersom det trengs.

Hvor
Ørsta Skisenter

Når
TBA

Grenansvarlig
Mats Hustad
+47 994 88 735

XStyle er en bigjump konkurranse hvor triks på både snowboard og twintip er det som gjelder. Det blir raskt tempo og svevende triks å se ved bakkene til Ørsta Skisenter. Som frivillig vil en få se hele konkurransen!

XStyle trenger frivillige som kan bistå grenansvarlig – han trenger starter, hoppvakt, samt frivillige til å stå i basecamp.

Starter
Den frivillige skal stå ved start og sende ut utøverne. Den frivillige vil få gode instrukser fra grenansvarlig om oppgavene en har både i forkant av, og under selve konkurransen.

Hoppvakt
En frivillig skal stå ved hoppet og se at alle utøverne lander trygt og kommer seg vekk fra landingsstedet før neste utøver kommer.

Basecamp
De frivillige har som hovedansvar å stå for matsal. Dersom det er behov for det, skal de også bistå grenansvarlig.

Hvor
Hellesylt

Når
TBA

Grenansvarlige:

XBase
Cato Nordbakk
+47 411 05 071

Fallskjermhopp
Åsmund Vaage
+47 911 90 143

Speedflying
Marius Beck Dahle
+47 481 01 445

XBase, Fallskjermhopping og Speedflying vil i år ha basecamp i Hellsylt. Det blir høye hopp og mye gøy! De frivillige som blir med utover til Hellesylt får se spektakulære hopp, og oppleve et fantastisk hoppmiljø.

Oppgavene til de frivillige vil være å bistå de grenansvarlige med det som måtte trenges, samt stå for matsalg.

Reise
Da det er et stykke å reise, vil X2 Festivalen bistå med transport mellom Volda og Hellesylt.

Festivalområdet

Hvor
Studenthuset Rokken

Når
20. → 23. april 2017

Områdeansvarlig
Sondre Langenes
+47 985 49 990

Crewansvarlig
TBA

Baransvarlig
TBA

Sikkerhetsansvarlig
TBA

Dekoransvarlig
Miranda Tryggeseth
+47 970 05 856

Teknisk ansvarlig
Timmy Aass
+47 984 90 135

De fleste vaktene på festivalområdet er på kveldstid. Vi har behov for vakter både torsdag, fredag og lørdag, med størst behov fredag og lørdag.

Dekor jobber hovedsaklig før, men også noe etter festivalen.

Sikkerhet
Her er oppgaven å sørge for at gjestene våre er trygge, og at lover og regler blir overholdt. Vi benytter både frivillige og profesjonelle ordensvakter i tillegg til vektere. Man jobber stort sett i team og ingen forkunnskaper er påkrevet. Aldersgrense 18 år.

Bar
De frivillige skal bemanne våre barer, både ute på festivalområdet og inne på Studenthuset Rokken. Aldersgrense 18 år.

Crew
Til vårt crew trenger vi deg som ikke skyr unna en utfordring, og liker en arbeidsdag ulik den forrige. Vi er limet som holder festivalen sammen og sørger for at det alltid er nok hender på plass under omrigg, at våre gjester får riktig informasjon, at ingen sniker seg inn på festivalen, og at våre gjester ikke må trampe rundt i tomgods. Å være med i crew er s
osialt og veldig variert.

Dekor
Dekorteamet sørger for at festivalstemningen toppes med kule møbler, lyssetting og mye annet. Er du kreativ og har tid til å bidra i forkant av arrangementet? Da håper vi du blir med i dekorteamet!

Hvor
Sunnmøre

Når
20. → 23. april 2017

Medieansvarlig
Atle Remmereit
+47 406 04 066

Fotoansvarlig
Olav Standal Tangen
+47 900 58 868

Har du et godt øye for film og foto? Eller er du bare helt vilt god på logistikk? Da er vi på utkikk etter deg!

Oppgavene vil gå ut på å dokumentere konkurransene og festivallivet under festivalen. Her har man muligheten til å fange mange fantastiske øyeblikk, noe som kan komme godt med i en eventuell portfolio eller showreel.

Nytt av året er at vi også er på utkikk etter en logistikkansvarlig i mediecrewet, altså en som fikser alt annet enn å produsere medieinnhold og har kontroll på gjengen.

Om dette er noe for deg, så send en e-post til produksjon@x2festivalen.no innen 15. januar 2017. Fortell kort om din erfaring, hvilket utstyr du har, og hvorfor du vil være med. Nevn om du har førerkort eller ikke, og legg gjerne ved link til tidligere arbeid!