Sporter

2005 → 20I7

Konseptet blir utviklet. En vintersport-festival med utgangspunkt i skialpinisme/randonee. Navnet X2 kom fra første konkurranse som var en randonee-konkurranse opp to fjell.

Festivalen ble arrangert for første gang med stor suksess på Nivane og Saudehornet.

Festivalen utvider sportsprogrammet med freeride-konkurranse. Festivalen etablerer samarbeid med Studenthuset Rokken.

Festivalen etablerer XFree, XCreek, XTind og XBoard som faste sporter. Kveldsarrangementet blir større med artister og DJs.

Festivalen introduserer XAir for første gang – Paragliding. Sponsorer blir viktigere!

Over 1000 betalende gjester er innom festivalområdet som enda blir holdt på Studenthuset Rokken.

Acro-flyvning og sykkel-freeride konkurranse blir arrangert i tillegg til de faste konkurransene; XFree, XCreek, XTind og XBoard.

Festivalen tar grep og utvider festivalen med uteområdet og ny scene. Første år vi har foredragsholdere. Ca 1700 er innom festivalen.

XWave (Bølgesurfing) blir introdusert. Festivalen utvider kveldsprogrammet med flere konserter og DJ, foredrag og filmvisning. Festivalen har nå også toppturguiding for de som vil delta, men ikke konkurrere. Litt over 2000 er innom festivalområdet.

Festivalen introduserer XMoment – en foto og film konkurranse. Småflyklubben blir samarbeidspartner. Totalt har festivalen over ti konkurranser. 2800 er innom festivalområdet

Festivalen introduserer Basehopping og Speedflying. Multisport blir også introdusert på sportsprogrammet. Tre foredragsholdere hver kveld. Totalt 15 konkurranser blir arrangert. Totalt nærmere 50 sports- og kulturarrangement.

Vi sender live til VGTV og distribuerer stort til aviser og magasin i Norge, Sverige og Tyskland. 3200 personer er innom festivalområdet.

Med over 50 arrangement, og sportsnyheten XBike, fortsetter festivalen å vokse. Over 3000 var innom festivalområdet. Sportene er i full utvikling, hvor både XSkate, XFree og XWave viste seg i ny drakt. Sammen med Garmin og NextCar satte vi verdensrekord i longboarding, hvor kjørerne Ali Nas og Aldin Hodzic ruller i over 100 kilometer i timen ned Eiksundtunnelen, 287 muh.

Vi utvider igjen festivalområdet, og er oppe i hele 70 arrangementer! Nytt av året på sportssiden er Paravinsj og Buldring, og på kveldstid viser Reel Rock Film Tour fete filmer. Både XFree, XBoard og XWave er en del av Norgescupen i sin gren, og sist men ikke minst; vi sendte live på X2TV, direkte fra festivalområdet.