Sporter

Surfet jula inn på Flø

Publisert
12. desember 2016

Foto
Torstein Vangdal Sandven

Tekst
Sunniva Agnete Trøen

Første søndag i advent var det endelig klart for tidenes første Adventssurf på Flø. Forhåpentligvis blir det ikke den siste.

Surfing er nok ikke det første man tenker på nå i førjulstiden, men det stoppet ikke et par tøffe karer fra å ta fatt på bølgene. Med god vind og store bølger ble det nesten for mye av det gode for enkelte. En av dem var Fredrik Sanne fra Sola.

– Forholdene var bra, men siden jeg ikke har surfet på en stund ble det litt i tøffeste laget, forteller Sanne.

Selv om det ikke var flere enn seks stykker som våget seg ut i vannet, var det likevel godt oppmøte blant publikum. For de som ikke tok sjansen på brett, gikk det i grillpølser, pepperkaker og gløgg. En av de ansvarlige for arrangementet og infosjef, Hilde Tunge, var veldig fornøyd med dagen.

– Til å være første gang vi arrangerer Adventssurf, har det gått utrolig bra. Gode forhold, fint vær og god stemning, sier Tunge, og legger til at hun håper dette kan bli en tradisjon.

Foto → Torstein Vangdal Sandven

Flø viste seg fra sine beste sider denne ettermiddagen, og sola tittet frem med jevne mellomrom. Sunnmørsbygda vil være arena for XWave når X2 Festivalen går av stabelen 20.-23. april 2017, og vil by på både rolige lange vegger og mer teknisk krevende surf. Da vil det forhåpentligvis også være varmere temperaturer i både lufta og vannet.

X2 festivalens eget mediecrew var også tilstede, og resultatet av det kan du se i denne filmen!

Andre nyheter