Sporter

Longboard og lærdrakt - XBoard var rått!

Publisert
16. April 2016

Tekst
Truls Fenre

Lørdag ble veiene sperret, og skatere i lærdress kom susene nedover de bratteste veiene i Volda. Det var duket for longboard konkurransen XBoard.

Lørdagens konkurranse var sesongens første i norgescupen i longboard, og utøverne så virkelig ut til å kose seg i bakken. Det gjorde også publikum, som ved finalsvingen kunne nyte både grillmat, sol og live DJ. 

Etter en rekke prøveturer og runder på tid var det klart for semifinaler og finaler. I A-finalen var Ali Nas favoritt til å vinne, men det ble Jørund Bratset som stakk av med seieren. Den 17 år gamle gutten fra Kleive utenfor Molde synes det var kos å være tilbake på brettet og se igjen longboard-gjengen.

 – Det beste med X2 Festivalen er å møte alle folka etter en lang og kjedelig vinter. Selv om det var litt dårlig oppmøte var det et bra nivå på konkurransen.
Han forteller videre at det å vinne ikke er det viktigste.
– Det var kos idag. Det er alltid vennskapelig når vi kjører sammen.

  Foto → Jørgen Mosand og Kristian Kapelrud

 

Grenleder Espen Eliassen var også godt fornøyd med årets konkurranse.
– Dette ble helt topp! Det har vært god stemning og ingen skader. Bortsett fra at Røde Kors måtte ut med to plaster. Konkurransen holdt også et høyt nivå. Det er særlig morsomt med lokale Kristian Bjørkedal (16) som kom seg til B-finalen. Det var et bra oppmøte og masse bra folk!

 

Andre nyheter