Sporter

Dette skjer lørdag

Publisert
16. April 2016

Tekst
Hilde Tunge

Lørdag morgen kom endelig den etterlengtede sola, på samme tid som nærmere femten ekstremsports-arrangementer finner sted på flere lokasjoner i Ørsta og Volda!

I Hellesylt gjør spente XAir, XBase og Speedflyere seg klare til å hoppe og konkurrere. I wingsuits, fallskjermer og med vinger skal de kaste seg utenfor fjell og helikoptere langt utover ettermiddag. På samme tid går startskuddet for XCreek nede i dalen, hvor deltakerne kickstarter årets padlesesong i Bygdeelva. Hellesylt er altså stedet hvor for deg som ønsker fartsfylt action og høy puls – både i lufta og på vann.

Samtidig gjør brettkjørerne seg klare i Volda, hvor både XBoard – downhill longboarding – og XSkate skal avholdes. Etter to vellykka skatesessions i Ørsta Skatehall blir XSkate arrangert ute i sola, i Volda Skatepark. Med skate-elementer og bowl i betong mener grenleder Magnus Mongstad at alt ligger til rette for en konkurranse med høyt nivå og syke triks. En publikumsvennlig konkurranse som definitivt er verdt å få med seg. 

Like bortenfor vil lavterskelkonkurransen Multisport avholdes. Her gjelder det å komme seg innom flest mulig poster innen en viss tidsramme. Startskuddet går kl 12:00 og frem mot halv tre kan du se ivrige deltakere løpe som gale gjennom Volda. 

Ønsker du derimot å ligge på latsiden og nyte sola blir det garantert chill stemning i bakkene rundt Bondalseide skisenter i Ørsta, hvor Garmin stiller med både telt og stoler til publikum. Her avholdes både frikjørerkonkurransen som lover et utrolig nivå, XFree, sammen med de to randonee-konkurransene XTind og Tind - sportene som hele festivalen startet med for elleve år siden. På Ørsta Skisenter avholdes også triksekonkurransen for brett- og skikjørere: XStyle. Konkurransen har høstet mange talentfulle kjørere, og det blir garantert et sykt nivå i år også med større hopp og mange deltakere. 

På Flø finner du derimot dem som drives best i havet. Surfekonkurransen XWave avholdes her, og vi lover et høyt nivå i bølgene og chill stemning på stranda. 

Skal du ikke delta i noen av konkurransene, men har likevel lyst på litt fart og spenning blir det småfly-boogie på flyplassen i Ørsta. Her har du muligheten til å ta en halvtimes flytur over Sunnmørsalpene. For de minste arrangeres også XSmall i Volda sentrum hvor de små får ansiktsmaling og prøve seg på klatring, sammen med barnehagen Kulur Bratteberg.

 

Andre nyheter