Sporter

X2TV

Publisert
22. april 2017

Foto

Kristian Kapelrud

Tekst
Hedvig Heitmann 

X2 Festivalen med egne livesendinger!

X2TV er X2 Festivalen sin egen TV- kanal, som ble lansert i år. Sendingene inneholder intervjuer med deltakere, arrangører, samt reportasjer fra de forskjellige sportene og ting som skjer på området.

Vi ønsker å få frem videoinnholdet på en ny måte og håper TV-konseptet vil gi oss en bredere dekning. Forteller Chris Håvard Berge, medieansvarlig for X2 Festivalen og en av hodene bak X2TV.

Inspirert av Ekstremsportveko
Chris Håvard forteller at inspirasjonen til ideen blant annet kommet fra Ekstremsportveko, som blir arrangert i Voss hvert år.

– Vi har mye bra videoinnhold, så vi følte at dette var noe vi kunne få til. Mange mente det var en god idé, så det var ikke vanskelig å få gjennomslag på konseptet. Forteller Berge.

For Berge er dette femte året han jobber for X2 Festivalen og det blir nok ikke det siste! Til vanlig jobber han for mediebedriften Oclin, som han har startet sammen med medieansvarlige på X2 Festivalen; Atle Remmereit. Berge har også bakgrunn fra VGTV som han har tatt med seg i prosjektet.  

Foto → Kristian Kapelrud og Mathias Remmereit

Hjelp fra praksisstudenter
Tre studenter fra studiet Media, IKT og Design ved Høgskulen i Volda har vært med på å realisere konseptet. Sisteårsstudent Kine Østli er en av disse.

– Vi har en praksisperiode i samarbeid med studiet mitt på Høgskulen i Volda, media, IKT og design. Jeg har hørt litt om Oclin, som vi har praksis for, siden de som driver det har vært mediestudenter tidligere. Da jeg fikk vite at Oclin søkte praktikanter til et nytt TV-prosjekt fikk jeg lyst til å søke. Og så fikk jeg plassen! Sier en ivrig Østli.

Samarbeid mot premieren
Programlederne på X2TV er også studenter fra Høgskulen i Volda. Sindre Reinholt og Camilla Island studerer begge journalistikk, og var fornøyde med den første sendingen. Reinholt var spent på å være med på prosjektet.

– Til tross for litt tekniske problemer gikk den første gjennomføringen veldig bra. Intervjuobjektene var interessante og flinke, og alle som har stått på for å få til livestudioet gjorde en kjempejobb.

Studentene fra de to linjene har samarbeidet tett før premieren, men på tross av mange øvinger er vanskelig å ikke være nervøs.

– Jeg gru-gledet meg masse, og det var litt vanskelig å holde oversikt når det ble mye endringer underveis. Men det var godt å vite at man hadde et kjempe bra team i ryggen, forteller Reinholt.

Det har vært sendinger to ganger hver dag, en på morgenen og en på kvelden. Sendingene blir vist på x2tv.no og friflyt.no.

 

Andre nyheter