Sporter

Siste dag

Publisert
23. april 2017

Foto
Jonas Been Henriksen

Tekst
Karina Søby Eidukaitis

Med premiere på to nye grener gikk dag tre av X2 Festivalen av stabelen.

Dag tre av X2 Festivalen har vært variert, men god, og viste seg å bli dagen med best vær så langt i løpet av festivalen. Ingen idretter ble avlyst og den nye grenen XSplash ble arrangert som erstatning for XFree og XStyle. Også Buldring var ny av året og viste seg å trekke både mange deltakere og publikum. Det ble også arrangert XFree session, Speedriding, XBoard, XCreek, XSmall og filmvisning av Reel Rock Film Tour.

Full rulle for de minste
XSmall er for de aller minste ekstrem-utøverne, og ble arrangert i samarbeid med barnehagen Læringsverkstedet. Det var flere forskjellige aktiviteter som hinderløype, svampekasting, blikkbokskasting, sparkesykkel race og en konkurranse i form av leting etter en figur. Ansiktsmaling var nok den aktiviteten som fikk mest oppmerksomhet. Her kunne barna velge motiver som Hello Kitty eller sommerfugl. Barna ventet tålmodig på tur og fulgte ivrig med på personene som ble malt.

Anna Rebekka Tømmerbakk jobber som avdelingsleder for utegruppen i Læringsverkstedet. Hun har vært med å arrangere XSmall hvert år og var fornøyd med oppmøtet selv om været var litt ustabilt.

– Det er gøy å gi noe tilbake til bygda og barna, forteller hun.

Foto → Jonas Been Henriksen, Mathias Remmereit, Odin Jæger, Magnus Furset, Olav Standal Tangen,
Indre Ozalinskaite, Sunniva Tønsberg Gaski, Marius Bøstrand, Kyrre Buxrud, Mats Hjelmeland

XAwards
For første gang ble det delt ut hederspris. Denne gikk til Miranda Tryggeset, dekoratøren som har gjort X2 Festivalen til en unik konsertarena de siste tolv årene og var veldig overrasket da hun mottok prisen.

Ut med et smell
Great News åpnet festivalens siste dag i X2 hallen. Stemning tok seg raskt opp og gutta leverte et supert show. Deretter fulgte Miss Tati på Rokken som satte publikum i flammer før Henrik the Artist overtok i X2Hallen. Han sørget for høy dansefaktor med velkjente sanger med sin egen vi. Rave-stemming preget publikummet i Volda! X2 lørdagen ble avsluttet med DJ-set med Great News i hallen. Alt i alt ble det tidenes avslutning på X2 Festivalen.

Andre nyheter