Sporter

Første festivaldag er i gang

Publisert
21. april 2017

Foto
Olav Standal Tangen

Tekst
Sunniva Agnete Trøen

Torsdag gikk startskuddet for X2 Festivalen, for tolvte året på rad.

Festivalens første dag begynte litt røffere enn planlagt. Været var ikke helt på vår side i dag, og alle luftsportene måtte kanselleres på grunn av sikkerhetsgrunner. Tross dette, var det fortsatt god stemning blant deltakerne på festivalen. Også sjefen selv holder seg positiv.

– Jeg vil oppfordre alle til å komme på arrangementene, men kle dere etter været. Kom og se på det som skjer! Det er for bygda og folkene vi lager festivalen, forteller festivalsjef Eirik Vaage.

Foto → Olav Standal Tangen, Dagfinn Graneng, Mathias Remmereit, Kyrre Buxrud

Høyt nivå blant bølgene på XWave

Været stoppet derimot ikke alle. Årets XWave gikk av stabelen på Flø, med 11 menn og tre kvinner. Selv om det ble litt forsinkelser var det ingen sure miner.

– Det er veldig bra stemning og bra folk i år, forteller Frode Goa, surfer fra Stavanger og en av konkurrentene i herreklassen.

Det var også flere sessions i dag, med blant annet speedflying-tur og skating før morgendagens XSkate-konkurranse går av stabelen. Her forventes det å se mye dra-på faktor og fete triks i Møre Skatehall.

Både alvorlig og humoristisk

Selv om dagen ikke var like full av sportslig innhold som planlagt, var det likevel mye aktivitet på festivalområdet. Kvelden startet med foredrag i X2Hallen. Først ut var terrengsyklisten Sigurd Groven, som fortalte om en dramatisk ulykke han hadde i 2015. Under en økt mister han kontrollen over sykkelen og kjører rett inn i et tre. Groven ble lam fra kragebeinet og ned, og hele livet hans ble forandret.

Blant kveldens foredragsholdere var også Hege Ringard, som blant annet driver med basehopping. Hun fortalte om den gangen hun gjorde et mislykket basehopp og måtte tilbringe natten på en fjellhylle. Festivalgjenger Julie Hjermstad hadde tatt turen for å få med seg foredraget med ekstremsportentusiasten.

– Jeg synes det var et veldig spennende foredrag av en veldig imponerende dame. Det var både alvorlig og humoristisk på en og samme gang, forteller Hjermstad.

Kveldens siste foredragsholder var Kaj Zackrisson. Den svenske frikjøringslegenden delte av sitt liv og erfaringer til stor glede for salen.

Leverte langt over forventningene

Festivalens første kveld ble avsluttet på den musikalske måten, med konserter av både Mikhael Paskalev og den islandske elektronikaartisten Hermigervill. Med god musikk kommer som oftest også god stemning, og det var det sannelig mye av i X2Hallen. Det ble observert både allsang og en god dose fete dansemoves blant flere i publikum. En av dem var Hilde Tunge som hadde gledet seg lenge til å se Hermigervill på festivalscenen.

– Dette var den konserten jeg hadde gledet meg mest til, og den leverte langt over forventningene.

Andre nyheter