Sporter

Gjørmefest på sykkelsetet

Publisert
22. april 2017

Foto
Sunniva Tønsberg Gaski

Tekst
Sunniva Agnete Trøen

Det er ikke alle som har like høyt konkurranseinstinkt under X2, og på XBike finnes det ikke i det hele tatt.

Startskuddet for XBike gikk fredag morgen. I stedet for å konkurrere mot hverandre, arrangeres det heller en eneste stor terrengsykkelfest i fjellene rundt Volda, hvor deltakerne får gjort det de liker best sammen med andre likesinnede.

 

I det deltakerne kom susende nedover løypa kunne man høre jubelrop og hoing. Flere tok en pust i bakken på vei ned, og en av dem var voldingen Robin Andrè Ryste Skjeret.

– Det er veldig gøy å endelig være i gang, men løypa er veldig utfordrende. Det har jo vært en del nedbør, som gjør at det blir veldig gjørmete, men det stopper oss ikke.

Det var ikke bare Ryste Skjeret som hadde trosset vær og vind, og den lokale terrengsyklisten kunne fortelle om godt oppmøte.

– I dag er vi vel rundt 11 stykker, av dem er det tre damer, noe som er veldig bra. Vi skal jo holde på i morgen også, og da tror jeg det møter opp enda flere.

 

Foto → Sunniva Tønsberg Gaski, Mathias Remmereit & Mohamad Alhamid

En annen som også var fornøyd med dagen var grenleder Anders Eidså.

– I dag har det vært topp stemning. Det var full gjørmefest flere steder i løypa og herlig tresesongers sunnmørsvær har prega dagen. Stort sett alle virket fornøyde og vi ser spent frem til dagen i morgen med tanke på været.


Selv om det var godt oppmøte blant deltakere, var det ikke like folksomt langs løypa. Det å være tilskuer under XBike kan minne litt om fugletitting. Man må sitte og venter ganske lenge, men når terrengsyklistene endelig suser forbi får man et par sekunder med ekstase som gjør det hele verdt det. Dette krever nok en tålmodighet ikke mange har. Heldigvis har alle en ny sjanse til å få med seg terrengsyklistene neste år.

Andre nyheter