Sporter

Heftig downhillsykling i Volda og Ørsta

Publisert
16. April 2016

Foto
Sebastian Svendsen Bjervik

Tekst
Lise Musum Stangvik


- Dagens værforhold setter en ekstra spiss på kjøringa, så jeg synes det er kjempegøy å sykle idag, sier Jan Ivar Beddari.

I den øverste delen av løypa har det kommet snø iløpet av natta, men det stopper ikke syklerne. Snøen i skogen skaper en spesiell stemning, sier Beddari, en lokal og erfaren sykler. Han forteller at det er mange som sykler i Volda, men når de møtes i løypa er det tilfeldig.
- Vi er litt dårlige på å sykle sammen, så det er viktig å ha XBike for å skape et sykkelmiljø. Lokalsamfunnet er veldig til å hjelpe når noen tar initativ til å gjøre noe; hele 25 personer fra Møre Folkehøgskole har måket sykkelstiene, i tillegg til at mange andre har bidratt. Man får til ting når noen organiserer!


Espen Rokne har dratt med sykkelen sin helt fra Trøndelag, og under XBike får han  syklet for første gang i år. Det er også første gang han er med på et arrangement som dette.
- XBike er dritkult, jeg blir kjent med mange andre syklere, og føret gjør syklinga ekstra spennende!

Foto → Sebastian Svendsen Bjerkvik og Kristian Kapelrud

Dette er årets første sykkeltur for mange av deltagerne, og samholdet innad i gruppa oppsto raskt. Downhillsykling er en veldig rå sport som gjør at du holder deg ung både i kropp og til sinns. Sporten krever stor styrke både opp og ned fjellsidene. Som i andre ekstremsporter må deltagerne tåle en støyt, selv om de er godt rustet med beskyttelsesutstyr fra topp til tå.

Deltagerne på XBike er priviligerte og har fått med seg sjåfør og sykkelhenger, noe som gjør at de får syklet mest mulig i løpet av helga. I tillegg får de selv være med på å avgjøre hvor de skal sykle.

Grenleder Anders Eidså er godt fornøyd med årets XBike Session, og synes det er en bra gjeng som har vært med. Han forteller at formålet med grenen er å samle sykkelmiljøet i Ørsta og Volda, samt andre steder, og fokusere på å lage bedre stier.
- Det er bare å lade opp til en ny session neste år, og da satser vi på at snøen er litt høyere opp! Det er mulig at vi kjører i gang en konkurranse etterhvert også. Vi får bygge på litt år for år!

Andre nyheter