Sporter

Kjell Arne Steinsvik

kl. 18:00

Tekst av
Lise Musum Stangvik

Sommeren 2014 sa Kjell Arne og Kristine opp jobbene sine og vinket farvel til Norge. I to år jaktet de drømmen om bord i seilbåten «Emma», som tok dem til over tjue land.

Kritthvite sandstrender og en hverdag helt uten vekkerklokker. Nye steder og kulturer i hver havn. Tretti varmegrader og reggae i steden for snømåking i januar. Utallige solnedganger og delfiner som hopper i baugen. Tanken på dette var nok til at samboerparet bestemte seg for å selge alt de eide, og bruke sparepengene på en sjøreise som strekte seg over 16.000 nautiske mil.

Kjell Arne Steinsvik → Emma over Atlanterhavet

Uten særlig erfaring med seilbåt og havseiling, var læringskurven bratt. Men med vilje og optimisme går alt bra. Turen gikk langs «melkeruta» sørover Europa, og over Atlanterhavet fra Kapp Verde. Etter ett års opphold blant småøyene i Karibien, satte de kursen nordover langs Cuba og østkysten av USA. Fra New York gikk ruta mot Azorene, videre til Irland og hjem til Volda.

På foredraget får du et innblikk i hva en kan vente seg på en slik langtur, og hva en bør ha av utstyr, penger og kunnskap. Kanskje får en også inspirasjonen en trenger til å selv kaste loss mot det åpne hav.