Sporter

Full trøkk på fredag!

Publisert
22. april 2017

Foto

Olav Standal Tangen

Tekst
Live Marie Hagen Wold 

Med publikumsrekord i Møre Skatehall på XSkate og vill stemning på kveldstid, fortsetter X2Festivalen suksessen.

Dag to av festivalen sto til forventningene, tross de kansellerte luft- og snøsportene. Da været kanskje gjorde det mindre fristende å være utendørs, bidro dette til at Møre Skatehall var fylt til randen da XSkate kjørte igang. Her var stemningen helt unik, og skaterne kom med kule triks, kreativitet og lekenhet. Magnus Mongstad, grenleder i XSkate var stolt av å være med å arrangere dette eventet.   

– Dagen i dag har gått over all forventning. Det kommer bare flere og flere folk hvert år. Det har aldri vært så mange folk før, forteller Magnus Mongstad, grenleder av XSkate.

Full fart i downhill-løypene
En av sportene som holdt det gående, tross litt gjørme i løypa, var sporten XBike. Dette er ingen konkurranse, men heller en stor terrengsykkelfest i fjellene i Volda. Blant deltakerne var voldingen Robin Andrè Ryste Skjere. Han var storfornøyd med fredagens downhill-kjøring.

– Det har jo vært en del nedbør, noe som gjør at det blir veldig gjørmete, men det stopper ikke oss!

En som også var fornøyd med fredagens sykling er grenlederen i XBike, Anders Eidså.

– I dag har det vært topp stemning. Det var full gjørmefest flere steder i løypa, og herlig tre-sesongers sunnmørsvær har preget dagen. Stort sett alle virket fornøyde og vi ser spent frem til dagen i morgen med tanke på været.

Foto → Jonas Been Henriksen, Kristian Kapelrud, Mathias Remmereit, Sunniva Tønsberg Gaski,
Dagfinn Graneng, Odin Jæger, Sebastian Bjerkvik og Olav Standal Tangen

Også fullt hus i X2Hallen
Det var mange som kom for å få med seg fredagens foredrag i X2Hallen, og det med god grunn. Her kan alle chille i sofaene og slappe av litt, før man skal danse senere på kvelden. Klokka 6 sto Kjell Arne Steinsvik og hans reisepartner Kristine på scenen, og fikk hele publikum til å drømme seg vekk til hav, hvite strender, og et liv uten like mye forpliktelser. De sa opp jobbene og besøkte 20 land med seilbåt.

I tillegg holdt friluftsentusiasten Markus Wegge foredrag, og Lars Tønsberg & Teodor Glomnes Johansen som har gått Spitsbergen på langs uten etterforsyninger og assistanse.

Markus Wegge ba alle om å lukke øynene og tenke på sine beste minner. Så spurte han om minnene var tilknyttet naturen, og som regel var de fleste minnene det.

Alle gikk i bakken
Dårlig Vane åpnet hele konsertkvelden til full X2Hall, og det var solid trøkk gjennom hele showet. Det var nok få som ikke sang med da de spilte sangen de vant Urørt 2016 med, “Gikk i Bakken”. Etter dette ruslet mange over til Rokken, for få med seg Anna Of The North konserten.

 

Andre nyheter