Sporter

Markus Wegge

kl. 19:00

Tekst av
Pernilla Forsman

Markus Wegge er en miljøengasjert eventyrer og friluftsentusiast, blant annet kjent fra dokumentarfilmen “Bjørnøya” og NRK-serien “Lofotsprell”.

”Frilufts-avhengig hverdags-eventyrer”. Slik beskriver Markus Wegge seg selv. 29-åringen bor i Lofoten og har en bachelor i friluftsliv-veiledning ved Høgskolen i Telemark. Bacheloroppgaven hans handlet om lavkarbo på tur. På fritiden driver han med fjellski, kanopadling på elv, havkajakk og breturer. Han er også utdannet breinstruktør, og er opptatt av mat, miljø, natur og klimaforandringene.

Markus Wegge Bjørnøya teaser

I 2014 kom dokumentaren ”Bjørnøya”. Dokumentaren handler om de tre brødrene Inge, Håkon og Markus Wegge, som utforsker den lille øya som ligger ute i Barentshavet, sør for Svalbard. Ekspedisjonen ble tøff og ekstrem, men de tre brødrenes ønske og drøm om å utforske natur og surfe bølger som ingen hadde surfet på før, var verdt det.

Sammen med Protect Our Winters (POW) kommer Markus Wegge til X2 Festivalen for å holde et «Pant for Pudder» foredrag, hvor han snakker om sitt engasjement for natur og miljø, og hvordan man kan kombinere livet som friluftsentusiast med en bærekraftig livsstil.