Sporter

nettsidebilde_paraglidingnettsidebilde_paragliding

Hvor
Ørsta skisenter

Når
20. → 23. April 2017

Tekst av
Matias Hagen

Gjør deg klar for et høytsvevende show i Ørsta skisenter!

Det er ikke mange sporter som starter med at deltakerne løper ned en bratt fjellskråning og hopper utfor. Heldigvis har utøverene en paraglidervinge bak seg!

I løpet av få sekunder forsvinner bakken under dem og konkurransen er i gang. Den utfordrende luftsporten paragliding byr på fantastisk utsikt og en ubeskrivelig frihetsfølelse, og som publikum kan du føle spenningen selv om du står på bakken.

Paragliding + Speedflying → X2 Festivalen 2016

I år blir det tre konkurranser. Som tidligere, distanseflyging, hvor det handler om å fly raskest gjennom en oppsatt løype. Landingen er ved fotballstadion på Sæbø, og for å delta på distanseflyging må du ha PP5 sertifikatkrav. Det skal også konkurreres i flest loggførte turer i løpet av helga. Dette trackes via www.flightlog.org og her trengs PP2 sertifikat. I tillegg blir det konkurranse om lengste flytid i løpet av helgen. Her må du ha PP3 eller PP4 sertifikat, og dette må også trackes.

Konkurransene starter på toppen av skiheisen og landinga er nede ved parkeringsplassen. Det er nødvendig med hjelm og nødskjerm for å delta, og vi anbefaler hansker og gode sko!