Sporter

Protect Our Winters (POW), sender styremedlem og talsperson, Tormod Granheim, til X2 Festivalen!

Tormod Granheim har vært en del av “outdoorindustrien” så lenge han har levd, først som konsument, så butikkselger og til sist sponsorobjekt hos flere internasjonale brands.

Etterlat ikke annet enn skispor”, var mantraet han vokste opp med. I dag sitter han i styret i det globale klimainitiativet Protect Our Winters som jobber med bevisstgjøring om global oppvarming.

I dette foredraget vil han fortelle litt om hva bransjen gjør for redusere sitt klimaavtrykk spesielt og bli mer miljøvennlige generelt, og hvordan friluftsfolk som elsker snø og vinter kan endre sine vaner for å bli en del av løsningen på denne utfordringen.

51134-11-141053075457151134-11-1410530754571

Foto → Tormod Granheim

Underveis blir det flere glimt inn i nye og gamle eventyr utenfor allfarvei, Granheim var som kjent førstemann i verden som satte utfor nordveggen av Mount Everest på ski, etter å ha klatret til topps på en dag. Granheim er først og fremst skikjører, men har også soloert en 8000-meters topp uten oksygen, klatret Trollveggen vinterstid, klatret mer enn 70 firetusenmeterstopper i Alpene og brukket en sivflåte midt ute på Atlanterhavet - for å neven noen få eksempler.

Dette er et foredrag om klima og miljø, men også om hvordan vi alle kan spele i vår hverdag. Vi gleder oss til den alltid engasjerende Tormod Granheim!