Sporter

Rå skating og chill stemning

Publisert
15. April 2016

Foto
Mathias Remmereit

Tekst
Lise Musum Stangvik

XSkate Session er et faktum. Med splitter nye elementer dro skaterne ekstra på og viste et helt rått nivå!

De siste dagene har Møre Skatehall blitt heftig oppgradert; street-delen har fått nye skateelementer, og man kan kjenne duften av en nytagget vegg. DJ Mvrensius sørger for fet bakgrunnsmusikk, og grenleder Magnus Mongstad står for pratinga.

Etter en times tid kjøres det i gang to uhøytidelige konkurranser hvor begge handler om å hoppe høyest mulig over en pinne. På den første konkurransen skal man ta med brettet over pinnen; en såkalt «ollie». Jan Tore Myrhol vant ved å hoppe gode 65 cm. På den andre konkurransen skal en sende brettet under pinnen mens en selv hopper over. Her stakk Oskar Hammer Garrod av med seieren på hele 105 cm!

Stemninga i hallen er laidback, samtidig som det er mye action på gang. Med fullt mediecrew tilstede er det bare å dra på og gjøre sitt beste som skater (og publikum)!

Foto → Sebastian Svendsen Bjerkvik og Andreas LoveStorm Fausko

Grenleder Magnus Mongstad synes det er kult at så mange kom, og er mektig imponert over det skyhøye nivået.
- Dette er virkelig lovende for skatemiljøet i Volda og Ørsta! Folk blir flinkere og flinkere på grunn av anleggene, forklarer han. Han vil takke Møre Skatehall og Ørsta Brettklubb (snart Volda Ørsta Brettklubb) for det gode arbeidet de har gjort.

Knut Steinnes, leder for Møre Skatehall, er også fornøyd med dagens skatesession, og synes det er en fin oppladning til XSkate som arrangeres på lørdag.
- Jeg håper det blir fint vær, så det blir ute i Volda skatepark. Det er kult med stor rampe, men det er noe helt annet med betongpark og bowl. Hjulene triller fortere der. Det er bra at vi får til å helgardere som dette; om det blir dårlig vær kan vi ha det her inne. Men det beste hadde vært sol og fint vær ute i skateparken!

Andre nyheter