Sporter

Finalefest uten sidestykke!

Publisert
25. April 2016

Foto
Jonas Holmen

Tekst
Isabel Jacobsen Haugjord og Dagfinn Graneng

Den siste kvelden på X2 Festivalen ble en finalefest uten sidestykke, med spennende foredrag, prisutdeling og god musikk.

En dag med programmet stappet av ekstremsport og adrenalin nærmer seg slutten, og folk begynner å strømme til festivalområdet. Noen litt mer slitne enn andre etter tre dager med ekstremsport og konsertopplevelser, men alle smiler de likevel, for i kveld skal det hele rundes av med tidenes fest!

 

Trollbindende foredrag

Flere lot seg bevege da Tormod Granheim snakket om global oppvarming i festivalteltet. Den norske eventyreren representerer organisasjonen “Protect Our Winters”, og fortalte blant annet om hvordan man som enkeltperson kan engasjere seg for miljøet. Etter dette tok Frode Guldal over mikrofonen, og den spreke 61-åringen fortalte om hvordan han på 80-tallet dro til Grønland for å klatre opp fjell hvor ingen hadde vært før. I festivalteltet trollbandt han publikum med sine eventyrlige historier og slående bilder fra det majestetiske alpeområdet øst i Grønland.

Foto → Olav Standal Tangen, Kristian Kapelrud og Jonas Holmen

Heder og ære

En ekstremsportfestival full av konkurranser kan ikke avsluttes uten at vinnerne får den heder og ære de har fortjent. Under XAwards samlet deltakerne fra samtlige konkurranser seg for å heie hverandre opp på scenen. Stemningen var til å ta på, og med god musikk måtte selv de som ikke stakk av med noen seier trekke på smilebåndene. Like etter fulgte dagens video, som oppsummerte de åtte sportene som hadde funnet sted både i fjell, vann og på asfalt denne dagen.

 

På topp til siste slutt

Det ble fort godt trykk inne i teltet da norges beste innen garasjerock, Death by Unga Bunga, tok over showet. Selvironiske, harde og energiske: med stage dive allerede på andre låta skjønner man at dette blir bra! Publikum hopper, danser og skåler med, det er liten tvil om at de har satt lista høyt for resten av kvelden. Etter dem gikk raplegendene Warlocks på scenen. Skjegget begynner å bli grått, og de snakker om låter skrevet for tjue år siden. Det ble en nostalgitrip av de sjeldne, og publikum ble mer og mer ekstatiske for hver låt de kunne kjenne igjen.

Kvelden rundes av med at Drippin overtar spakene inne i storsalen. Den anerkjente DJ’en  sørget for å holde stemningen på topp helt til det var på tide å drikke opp ølen, stille seg i kø i matboden og tenke tilbake på en helt magisk festivalopplevelse. Takk for i år, X2!

Andre nyheter