Sporter

Ustoppelige X2 Festivalen

Publisert
23. april 2017

Foto
Sunniva Tønsberg Gaski

Tekst
Matias Ferdinand Hagen

Årets festival ble utfordret av både vind og vær, men lot seg ikke stoppe av den grunn, Norges største vinter-ekstremsportfestival fortsetter, bedre enn aldri før!

Da er omsider X2 2017 kommet til veis ende. Årets festival ble fylt med gode minner, opplevelser og nye grener. I år har deltakere og tilskuere kommet reisende fra overalt i Norge og tilogmed utenlands. Festivalen presenterte også fantastisk flinke foredragsholdere og artister fra rundtom i Norge og Europa. I år byttet også X2 lokale og dekor teamet sørget for en uforglemmelig atmosfære da det var tid for å trekke inn.


De siste dagene har derimot ikke vært foruten utfordringer. Flere grener ble avlyst grunnet dårlige forhold, men dette satte derimot ingen stopper på humør og innsats. De avlyste grenene åpnet muligheten for årets mest spontane gren, XSplash! Deltakerne ble vurdert på stil, kreativitet og størrelsen på plask da de stupte, dødset og trikset. Til tross for kort varsel ble XSplash en kjempesukksess. Med deltakere fra lokalområde, Høgskulen og flere forskjellige grener fikk tilskuerne se både majestetiske stup og mageplask fra høyeste stupetårn.

Foto → Odin Jæger, Sunniva Tønsberg Gaski, Kyrre Buxrud, Olav Standal Tangen, Jonas Been Henriksen, Magnus Furset & Kristian Kapelrud

En annen gren som i år gjorde sin debut var buldring. I buldring skal man klatre korte men utrolig utfordrende distanser uten sikring. Hver deltaker fikk tre forsøk på hver linje og ble vurdert utifra hvor mange forsøk de trengte.


Omsider har X2 festivalen fortsatt utviklingen som norges største vinter-ekstremsportfestival og nok en gang overgått fjoråret. Dette ville aldri vært mulig uten et utrolig team av 200 frivillige som gjorde festivalen til en helt unik opplevelse. Til slutt vil vi si tusen takk til alle deltakere, tilskuere, sponsorer og de som har hjulpet til, dere er fantastiske!

Andre nyheter