Sporter

Verdenspremiere og moshpit i teltet ‒ fredagen var rå!

Publisert
16. April 2016

Tekst
Ingrid Simensen

Festivalstemningen har satt seg i kroppen etter etter to dager med ekstremsport, artister, trivelige folk og god stemning.

Aleksander Gamme kickstartet fredagskvelden med et foredrag hvor han viste at guttedrømmen kan bli sann. Han leverte vakre bilder og ville videoer fra det utemmede landskapet i Dronning Maud land. Og til publikums store entusiasme fikk vi beviset på at det faktisk er mulig å fly ved hjelp av heliumballonger. Festivaldeltakere i oppbrettede skibukser og X2-luer koste seg med lokalt øl og kveldens neste foredragsholder; Martin Håskjold Larsen. Han tok i mot publikum i teltet ved å guide de gjennom en krevende klatretur i en fjellvegg hvor det egentlig ikke skulle være mulig å komme seg opp.

De oppmøtte rakk en tur innom Sjenkestova for å smake på øl fra den lokale produsenten Kinn før vår egen Marius Beck Dahle entret scenen. Dahle gav publikum et innblikk i den relativt nye sporten Speedflying. Publikum lo og klappet når han viste en video av den flyvende dachshunden sin i de vakre Sunnmørsalpene. Fra en morsom og lekende video over til noe som fikk publikum til å gispe. For første gang viste Dahl videoen hvor han i fjor sommer knakk ryggen i Geiranger, og sendte frysninger gjennom hele festivalteltet. Dahle er likevel ved godt mot mindre enn ett år etter ulykken, med ordene «vi drar aldri på tur uten high fives». Ulykken har gjort han mer bevisst på forholdene men sporten, opplevelsene og det sosiale ville han aldri vært foruten.

Det ble sirkus i teltet da Honningbarna tok scenen med et smell! Gutta leverte både stagedive og moshpit, ikke en t-skjorte var tørr da showet var over. KUUK var på ingen måte en nedtur etter den forrykende opptredenen som Honningbarna kjørte. Jentene skjøt ut tung bass, høy kvalitet og deres ekstreme engasjement smittet over på publikum fra første sekund! Med tekster som vekker oppsikt og en innlevelse som ikke ligner grisen fikk de hele publikum til å synge med på «klamydia! klamydia!».

Etter en lang og digg svettefest i teltet var det deilig å kunne tusle over til storsalen for å høre på silkemyke ARY og svinge seg til flotte rytmer. Storsalen var fylt til randen og som arvtager til ARY kunne de oppmøtte danse til elektriske beats og synge med til Carl Louis sine låter. Publikum svingte seg helt til siste strofe og fredagen på X2 var en variert kveld med god stemning og hevede glass!

Andre nyheter