Sporter

nettsidebilde_xbasenettsidebilde_xbase

Hvor
Helsetkopen, Hellesylt

Når
20, 21 og 22 april 2017

Tekst av
Live Marie Hagen Wold

 

Adrenalin, fart og bratte fjell. Velkommen den villeste og mest adrenalinfylte konkurransen i X2 Festivalen!XBase er det nærmeste man kommer å fly. De fryktløse deltakerne gjør utrolige basehopp fra Helsetkopen, så stemningen ved Helsetvannet vil du ikke gå glipp av. Ta gjerne med kikkert!

Nytt for i år er at det blir videokonkurranse. Deltakerne må selv sette sammen lag på maks tre stk, som sammen skal filme og redigere en video på maks 1,5 minutter. En jury vil vurdere videoene etter kvalitet på filming, kreativitet og kontroll/sikkerhet. Videoene blir vist på Rokken lørdag under X2 Festivalen, og det er hele 500 euro i premiepotten til vinnerlaget!

Filmingen til videokonkurransen må skje under X2 Festivalen, bortsett fra det er det ingen regler. Men, siden det er mange folk som ser på, er det ingen skam å trekke skjermen høyt. Prøv å ha minst en 30 sekunders skjermtur før du lander for publikums del! Alle som skal være med må ha en sikkerhetsbriefing, og vi oppfordrer til å holde en fornuftig avstand fra terrenget under flyturen. Du kan selvfølgelig bli med å hoppe selv om du ikke ønsker å delta i konkurransen.

XBase → X2 Festivalen 2015

Konkurransen vil foregå ved Helsetvannet i Hellesylt. Hele området er en stor arena for en to dagers boogie med speedflying, fallskjermhopp, og selvfølgelig XBase. Området er rigget med manifest, pakkematter, musikk og digg mat. I tillegg kan man varme seg i det store XAir teltet mellom hoppene. Vi gleder oss stort!

Du kan bo på og rundt XAir campen fra torsdag til søndag, hvor X2 legger opp til musikk og bygdefest på fredag. På lørdagen går det busser tur retur fra Helsetvannet til Volda, så de som camper i Hellesylt kan få med seg konsertene og premieutdelingen XAwards!

Sikkerhetskravene for å delta innebærer hjelm, base rig/skjerm, og minimum 100 basehopp. Registreringsavgiften er på 300 kr, og er obligatorisk for alle som skal benytte seg av helikopter. Registreringen skjer på Hellesylt. Videre koster det 500 kr per helikopterløft, og billetten løses før hvert helikopterløft i manifestet. Husk å ta med cash, da det er dårlig med dekning inni dalen!