Sporter

nettsidebilde_xfreenettsidebilde_xfree

Hvor
Trollbotn, Ørsta Skisenter

Når
22. April 2017
08:00 for registrering
11:00 for publikum

Tekst av
Live Marie Hagen Wold

NB! Konkurransen er flyttet til lørdag. Velkommen til Norges råeste freeride konkurranse!

XFree er en av de mest populære konkurransene under hele X2 Festivalen, og det med god grunn! Som publikum får du oppleve skikjøring i verdensklasse, der deltakerne dramatisk kjemper om å kjøre raskest og tøffest utfor bratte fjellheng og klipper. Alt dette foregår i de fantastiske, men beintøffe fjelltoppene i Sunnmørsalpene. 

Utøverne i frikjøringskonkurransen er ekstremt gode på både ski og snowboard, og for festivaldeltakere er dette en actionfylt opplevelse å få med seg. Basert på erfaring fra tidligere år vil det bli trangt om plassene, så møt opp tidlig hvis du vil sikre deg en god utkikkspost hvor du kan få med deg utøvernes fete stunts!

XFree → X2 Festivalen 2016

Etter en tur i skiheisen på Bondalseidet og en 15 minutters ski- eller gåtur, ta deg til fjellsiden hvor konkurransen finner sted. Det vil bli tråkket vei, men vi anbefaler å bruke ski eller lignende inn til tilskuerplassen.

Alle deltakere må ha standard utrustning etter NFC regler: søker/mottaker, spade, søkestang og hjelm. XFree er også en del av sammelagtkonkurransen TrippelX, hvor vi kårer den komplette brettutøver!