Sporter

Bølgesus, sønnavind og tettsittende våtdrakter – det er klart for XWave!

Publisert
16. April 2016

Tekst
Isabel Haugjord

Lørdag morgen gikk endelig XWave av stabelen, dette til stor glede for surferne som hadde meldt seg på.

 Konkurransen skulle egentlig foregå på torsdag, men ble flyttet da forholdene ikke holdt mål den dagen. Men lørdag var det ingenting å utsette på været, og deltakerne fanget bølge etter bølge omgitt av den vakre naturen på Flø.

Ny konkurranseform

Som publikum var det en del som virket forvirrende: hvor er dommerne? Og hvorfor er alle surferne i vannet samtidig? Som nytt av året blir det bare brukt videoopptak i ettertid for å kåre en vinner, og siden det var så få påmeldte i år ble det også en ”expression session” i stedet for den tradisjonelle måten konkurransen har foregått på. Denne konkurranseformen er veldig fri, og går ut på at alle deltakerne er i vannet samtidig i to timer. På denne tiden er det om å gjøre å fange den beste bølgen og/eller gjøre det beste trikset. Svein Barkved og Lars Monsen var blant deltakerne under konkurransen, og Svein synes dette var en fin førstegangsopplevelse som utøver under X2.

–          Jeg har bare surfa i litt over ett år, og derfor ikke konkurrert noe. Men det er veldig laid back og god stemning, det er kjekt at konkurransen er åpen for alle uansett nivå, forteller Svein.

Svein forteller at interessen for surfing først oppstod da han for ett år siden flyttet til Stadt, og ble tatt inn i varmen i surfemiljøet der. Lars Monsen har på sin side holdt på med surfing i over ti år, og skal i tillegg til å delta på konkurransen også være dommer. Også han hadde en god opplevelse under XWave.

–      Det var kjempefine forhold, men litt krevende bølger. Det skal en del til for å klare å fange dem. Men det er god stemning og vi koste oss, forteller Lars.

Inkluderende konkurranse

I alt tretten deltakere hadde meldt seg på konkurransen, og det var åpent for alle som ville delta, uansett kjønn eller alder. Grenleder Eirik Vaage synes den nye vrien på konkurranseform bare virket positivt, selv om dette er et tegn på få påmeldte.  

–      Det er veldig hyggelig og inkluderende med en slik type konkurranseform, og man får virkelig vist frem hva man kan når man er i vannet så lenge, forteller Vaage.

Etter to timer i strekk med intens surfing i vannet var det godt at sola endelig tittet frem på Flø, og slitne, men fornøyde deltakere kom seg opp på land og i varmen. Vaage var også selv ute i vannet, og kunne melde om prima forhold fra start til slutt.

–      Det var helt glitrende forhold i dag, og jeg er veldig fornøyd med hvordan konkurransen utspilte seg, forteller Vaage.

 

20160415_XWave_KristianKapelrud_007_HQ20160415_XWave_KristianKapelrud_007_HQ

Andre nyheter