Lørdag var siste dag for konkurranser under X2-festivalen. Skaterne konkurrerte i betongparken, longboarderne kruset ned Voldas gater og elvepadlerne kastet seg utfor voldsomme stryk.

Historisk konkurranse

Nok en gang skulle det ikke stå på publikumsantallet under de ulike konkurransene. En stappfull skatehall fikk overvære fete triks, og en jevn konkurranse. Johannes Sundby Aukan var en av deltakerne, og han kunne melde om god stemning i hallen.

– Jeg har aldri sett så mange før i hallen, og det var sykt bra stemning, sa Aukan.

Selv har han deltatt på XSkate flere ganger, og vet hva det går ut på. Tross lengre erfaring fra konkurransen, overrasket årets konkurranse førstnevnte.

– Dette var tidenes XSkate, jeg har ikke vært med på noe sånt tidligere, sier han.

Aukan avsluttet også med stil. For senere på kvelden var det duket for XAwards. Da skulle alle vinnerne i de ulike sportene hedres. Og det var tydelig at Aukan ikke skjemte seg bort under de to skate-konkurransen: ramp og street. Trønderen endte nemlig med førsteplass i begge øvelser.

Johannes Sundby Aukan (i midten) ble den store vinneren, med førsteplass i begge øvelsene for herrer i skating.
Foto: Mads Thygesen

Longboard-konkurransen var lørdagens første øvelse. Klepp var starten, før utøverne kjørte nedover Voldas gater. Selv om føret ikke var helt optimalt, ble konkurransen gjennomført.

Samtidig som skatekonkurransen foregikk, lekte elvepadlerne seg i Hellesylts elver. XCreek-konkurransen innebar en ferd ned fosser, gjennom bølger og bratte parti før utøverne kunne krysse målstreken.