Digital_XQuiz: Digital quiz i en koronaamputert hverdag

Tekst og foto: Ida Kloppen

Med nye nasjonale restriksjoner som følge av Covid-19 blir mange offentlige arrangementer avlyst og arrangørene må tenke nytt. Også X2-festivalen må tilpasse seg de nye innstrammingene fremover. Det er den digitale Digital_XQuiz et resultat av.

I høst har X2 satset på lavterskeltilbud for folk både i og utenfor frisportmiljøet. Gjennom XSocial har flere blitt bitt av både skatebasillen og blitt turelskere. Med de nye restriksjonene blir det utfordrende å gjennomføre XSocial-arrangementene som vanlig. Arrangørene har derfor kommet med andre alternative måter å være sosial på, som denne digitale quizen. X2-quizen ledes av Sara Nao Aga (22) og Johannes Sundby Aukan (22).

Når det er mye nedstenginger prøver vi jo å være på ballen med å utvikle antisosiale-sosiale alternativer digitalt, sier Sara.

Quizmasterne ønsker å skape god stemning for folk hjemme ved å lage en quiz som passer for alle og lover fete premier. Sara har på sin side ledet XSocial_Hike gjennom denne høsten, og er spent på denne nye utfordringen. De har begge troen på at dette er et bra tilskudd til «koronahverdagen».

Det er noe gøy som skjer, og noe å se frem til når andre arrangementer har blitt litt koronaamputert, sier Johannes.

Quizen streames live på Facebook. Dette er det produksjonsselskapet Oclin som står for. De har utviklet en plattform for å kjøre digital quiz hvor man kan delta via mobilen. Medeier av Oclin, Chris-Håvard Berge, sier at innstrammingene har ført til at den digitale teknologien har skutt fart.

Jeg tror det er spesielt viktig med digitale løsninger som fokuserer på interaksjon, nå som alle sitter hjemme. Ellers blir det nok en usosial greie. Deltakerne må føle seg inkludert og må gi de en sosial interaktiv verdi, sier Berge.

Den interaktive quizen vil være en alternativ måte å sosialisere på i en hverdag hvor det å møtes fysisk er vanskelig. Quizmasterne håper at folk som kjeder seg hjemme kan finne glede i et slikt digitalt arrangement.

Digital_XQuiz starter Mandag 16.november kl 20! Sjekk ut Facebook for meir info: https://www.facebook.com/events/846464722857473