Årets X2 Festival nærmer seg med stormskritt, og oppriggerne er i full gang med å gjøre lokalene festklare for ivrige musikk- og ekstremsportentusiaster. Med en publikumskapasitet på 3000, dekoreres propellhallen i Volda i disse dager med hjemmelagde stoler, fargerike paraglidere, bar og scene.

Oppriggingen startet smått på søndag, men det er først på onsdag at kjøret virkelig starter for riggerne. Dette melder vaktansvarlig, Herman Bjørneset Jensen. Sammen med andre festivalstyremedlemmer og ildsjeler har han satt av den siste uken opp mot festivalen til festivalforberedelser og alt det måtte innebære. Til tross for en noe laber værmelding, sikter festivalen i år mot å nå en ny publikumsrekord. Aldri før har så mange forhåndsbestilt billetter til festivalen.

Elisabet Stalheim Pedersen har ansvaret for imellom 200-250 frivillige under årets festival. X2 Festivalen er bygget på innsats fra frivillige, og til tross for at Ørsta kommune har besluttet å la være å støtte festivalen økonomisk i år, har hun troen på at arrangementet vil bli en suksess. Takket være samarbeidet festivalen har med Møre folkehøgskole, samt god innsats fra frivillige på Rokken studenthus, ivrige studenter og andre engasjerte, tyder alt på atter en festivalsuksess.