Publikum strømmet til festivalområdet for å høre tidligere verdensmester Terje Håkonsen holde foredrag, fredag kveld. Folk i alle aldre hørte nøye etter da snøbrettikonet selv fortalte om oppveksten og den utrolige karrieren.

Hovedpersonen avsluttet foredragsrunden etter Dag Sandvik og Marius Nergård Pettersen som også holdt engasjerende foredrag.

Håkonsen driver med ulike former for ekstremsport, og sier at interessen for nettopp dette var noe av grunnen til at han ville ta turen til festivalen.

– Jeg ville holde foredrag her fordi det er dette jeg driver med, sier Håkonsen.

Under fordraget fortalte Håkonsen blant annet om en tur han hadde til Japan forrige måned, for å kjøre snøbrett. Det gjorde han til eneste utlendingen i landet det året, ifølge han selv.

– Skaff dere en dame i Japan så kommer dere inn, sa Håkonsen med et smil.

Foto: Mads Thygesen

Snøbrett-ikonet ville helst deltatt på mest mulig denne helga, men det ble dessverre ikke mulig. Vi håper å se Håkonsen tilbake på X2, og da også i bakken.

– Hadde jeg ikke vært syk forrige uke hadde jeg vært med. Jeg driver med alt som skjer her på X2, sier den tidligere verdensmesteren.

Selv om det ikke ble noe pudder og kjøring på Håkonsen denne gangen, utelukker han ikke en retur til Sunnmøre og X2-festivalen ved en senere anledning.

– Jeg skal prøve å komme tilbake neste år, og bli med, sier han.