I strålende solskinn, torsdag, startet endelig X2-festivalen på vakre Sunnmøre. Utøverne er klare til å utfolde seg i ulike konkurranser gjennom helga, og artistene tar over stafettpinnen på kveldstid, og lager show i X2-stil.

– Det var herlig stemning, og tydelig at utøverne og publikum var gira, sier ansvarlig for XSkate Tobias Elgaaen.

Det skulle ikke stå på triksene da skaterne inntok hallen for XSkate-session under festivalen. Deltakere og publikum lagde liv i hallen, og det ble en fin og verdig åpning på festivalen.

– Oppmøtet var skikkelig bra, og nå gleder vi oss til vi skal konkurrere i morgen, sier Elgaaen.

Foto: Fanny Solheim

Yoga og foredrag

Litt roligere ble det i Hamnegata litt senere på dagen, da det var XYoga som sto på agendaen med Gry Hansen. Da kunne man roe ned, puste dypt inn og tenkte på festlighetene som skulle skje senere på kvelden.

Og festligheter skulle det ikke stå på. For med foredragsholdere som Håkon William Skog Erlandsen, nevnte Gry Hansen og Tormod Granheim kunne det ikke gå galt.

Erlandsen avsluttet showet med saksofonspill, slik han gjorde da han besteg Mount Everest i 2019. Da lot han tonen flyte ut over fjellene, hele 8849 meter over havet. Denne torsdagen var det Volda som var publikum for «jazzatleten».

– Vanligvis holder jeg foredrag for små kretser, men her er det stor hall og sykt proft setup. Det var skikkelig koselig, og Volda leverte,

sa Erlandsen.

I kveld spiller Giddy Gang og Musti før 06 Tommy drar fram dj-settet.

Foto: Mads Thygesen