XSocial_Hike: – Den perfekte eksamenspausen!

Tekst: Ida Kloppen

Googler du eksamenstips, er frisk luft og fysisk aktivitet blant de rådene som dukker opp oftest. Det har Lotte Vetaas (23) og Sara Nao Aga (21) tatt på alvor. Gjennom XSocial_Hike vil de gjøre det lavterskel for studenter i Volda å gå på turer i området rundt bygden. Og nå, når eksamensperioden er i full sving for de fleste, vil jentene senke terskelen enda mer for å komme seg ut på tur. Turen trenger ikke å ta mer enn to timer av dagen din, som du for eksempel hadde brukt på telefonen din. Og selv om det er en avkobling det også, er det en helt annen type avkobling, forteller Sara.

Turen trenger ikke å ta mer enn to timer av dagen din, som du for eksempel hadde brukt på telefonen din. Og selv om det er en avkobling det også, er det en helt annen type avkobling, forteller Sara.

Jentene ser for seg turer fremover hvor man kan grille, slappe av og hjelpe hverandre å glemme eksamenspresset noen timer. Sara forteller at hun selv aldri angrer på en tur, til tross for at dørstokkmilen kan føles uendelig noen ganger.

Dørstokkmilen trenger ikke å være så lang, i hvert fall ikke her på Sunnmøre, sier Lotte.

Denne uken gikk XSocial_Hike gikk til Galten. Det er en typisk lavtersketur som senker dørstokkmilen noen hakk. I løpet av en times tid med slakk stigning når du det som for mange er kjent som Sunnmøres svar på Trolltunga. Vetaas og Aga var selv overrasket over hvor lett overkommelig turen var.

Selv om Sara og Lotte ikke hadde besøkt Sunnmøres Trolltunga tidligere, er de likevel godt kjent i området. Jentene har nemlig vært både elever og stipendiater ved Møre Folkehøgskule. Gjennom folkehøgskolen har de mange erfarne kontakter i området som kan veilede dem, i tillegg til at de selvfølgelig er godt befart selv. Dette gjør at jentene kan stå for planlegging og research av turene, mens resten av gjengen som blir med på XSocial_Hike bare kan nyte.

Som stipendiater lærte de også å tilpasse seg ulike nivåer i en turgruppe. Du må som stipendiat mestre både det å gå med baktroppen, men også å ligge helt i front med gruppens mest rutinerte turgåere. Og alle skal føle seg like godt ivaretatt. Denne filosofien og erfaringen tar de med seg når de nå arrangerer disse turene. Det å ta vare på alle som er med på turene deres er noe som er merkbart fra start til slutt. De oppfordrer studenter som ikke har noen å dele turgleden sin med, til å ta kontakt med en av dem i forkant av turene.

Send oss en melding og si ifra, så skal vi ta hånd om dere, sier jentene.