XSocial_Hike: – Vi vil skape et godt turmiljø for studentene

Tekst og foto: Bård Sørø Olsen

Denne søndagen fyker enda et flunkende nytt konsept ut av startblokkene for X2. Anført av Sara Nao Aga (21) og Lotte Vetaas (23) er XSocial_Hike et tilbud for alle som trenger en god gjeng å gå tur med. De tidligere stipendiatene fra Møre Folkehøgskule er begge ivrige turgåere og legger opp til at turene skal være for alle som vil. Bakgrunnen for XSocial_Hike
er at alle skal få utnytte naturen rundt Volda og Omegn i godt lag. Første destinasjon er Lidaveten.

Turene skal være i varierende vanskelighetsgrad, så alle får noe å bryne seg på. Men vi legger samtidig opp til at selv de vanskelige turene skal være oppnåelige for alle, forteller Sara.

Jentene håper at folk vil oppleve hvor kortreist og fantastisk området på Søre Sunnmøre er. For selv om man ikke blir en ekte Volding før man har gått Rotsethornet, mener de det ligger så mange flere fine plasser i området. Og dette er noe de vil dele med andre. Ved å dele sin glede i naturen, håper de at dette smitter over på andre og motiverer flere til å være med på turer fremover. Fordi dette er bare den første av forhåpentligvis syv turer de skal ha dette semesteret.

Vi vil at folk skal forstå at dørstokkmilen ikke er så lang, en tur trenger ikke planlegges en uke i forveien, sier Lotte.

Videre forteller de at XSocial_Hike ikke alltid kommer til å handle om å nå toppen, fordi dette er ikke deres syn på en god tur med venner. For dem handler det om veien til toppen. Og de vil legge inn både en pause halvveis og muligheten for å snu er alltid der.

Det viktigste for oss er at alle som deltar på dette arrangementet får en god opplevelse av naturen, utdyper Sara.

Og det er aldri flaut å snu, skyter Lotte inn.

I tillegg vil de skape en egen turguide for studenter når det gjelder vanskelighetsgrader på turene sine. Dette gjør de for å skape et bedre bilde av hvordan det oppleves for turgåerene og for andre som vil gå turen senere.

Vi håper dette får flere folk til å ville gå tur alene eller sammen med oss, sier jentene avslutningsvis.