Tekst: Ida Kloppen

XSocial_Session: – Vi har lyst til å motbevise at det er flaut å prøve

På Torsdag er det kick-off på X2 sitt rykende ferske konsept: XSocial_Sessions med Vanessa Hoff (22) og Nora Grønås (20) i spissen. XSocial_Session skal være et lavterskeltilbud for alle som har lyst til å teste ut nye sporter sammen med proffene. Målet med XSocial_Session er å få med alle slags studenter til å oppdage gleden ved ulike ekstremsporter og vise dem at X2 kan være noe for alle.

Jentene tror at mange kan oppleve det som skummelt å skulle hive seg med på en ny sport helt alene, og at det ofte er dette som hindrer dem i å prøve. Dette har de selv opplevd som et hinder tidligere, og de er nå motivert for å få med seg andre som har samme opplevelse. På torsdagens XSocial_Session er det skating i Møre skatehall som står på agendaen. Vanessa har skatet litt tidligere, mens Nora har sin debut på torsdagens XSocial_Session.

Det er jo egentlig veldig greit at jeg er med og ikke har peiling, for å vise at dette er helt lavterskel, sier Nora lattermildt.

De forteller videre at de har lyst til å motbevise at det er flaut å prøve, og at det faktisk kan være gøy å falle og drite seg litt ut. For å bevise det har de tenkt til å bruke seg selv som eksempel.

Vi har jo lyst til å vise at vi ikke er proffe selv, men at vi tør å hive oss ut i det likevel, utdyper Vanessa ivrig.

Det er ikke bare skatingen som skal stå i sentrum, men vel så mye stemningen og det sosiale. Jentene ønsker at XSocial_Session både skal være en arena for å stifte nye bekjentskap og kanskje bidra til at flere blir bitt av skatebasillen. De har blant annet booket en DJ for anledningen.

Man trenger ikke å komme til skatehallen på torsdag og slite seg helt ut. For oss handler det like mye om å være der å henge og se på andre skate, forklarer Vanessa.